Äkäslompolon alueen aktiviteetit ja palvelut

Liikunta-aktiviteetit

Ylläksen alueella voi liikkua ympärivuoden monipuolisesti. Maastopyöräilyä voi harrastaa ympärivuoden ja ns. kävelypolkuja löytyy myös talvisin. Alue on tunnettu loistavista hiihtoladuista kauniine  maisemineen ja Ylläksen alueen hiihtolatuverkosto on huikeat 330 km. Ylläkseltä löytyy myös luonnollisesti laskettelukeskus ja hissit lähtevät tunturin molemmilta puolelta. Siinä missä kesällä voi liikkua jalan, pyörällä tai rullasuksilla, niin vastaavasti talvella liikkumismuotoja löytyy aina lumikenkäilystä erilaisista hiihtomuodoista potkukelkkailuun.

Klikkaa kuvan linkkiä lukeaksesi lisää tietoa alueen reiteistä ja aktiviteeteistä.  

Kahvilat ja ravintolat

Äkäslompolon kylältä löytyy kahviloita ja ravintoloita ja luonnossa liikkujille palveluita on tarjolla erämaakahviloissa, joita löytyy ulkoilureittien varrelta. Huoneiston läheisyydestä löytyy suosittelemisen arvoinen ravintola Rouhe ja parhaat kahvit ja aina tuoreat leivonnaiset löytyvät Konditorio-leipomo Suklaaruususta. Loistavat burgerit taas loihtii Cafe Bar Routa. 

Klikkaa kuvan linkkiä lukeaksesi lisää tietoa alueen kahviloista ja ravintoloista. 

Kaupat ja välinevuokraamot

Äkäslompolossa sijaitsee kuuluisa Jounin kauppa, jossa voit tehdä päivittäistavarahankinnat. Jounin kaupan yhteydestä löytyy myös Apteekkipalvelut sekä Alko. 

Jounin kaupan läheisyydessä sijaitsee Jounin kauppakeskus, josta löytyy Sport Corner sekä matkamuistomyymälä ja vaatekauppoja. Äkäslompolo Sportshop on pienen kävelymatkan päässä ja samasta pihasta löytyy myös Lumiperhonen, josta löytyy laaja valikoima käsityötä ja taidetta ostettavaksi. Urheilukauppojen yhteydestä löytyvät myös välinevuokraamot. 

Klikkaa kuvan linkkiä lukeaksesi lisää tietoa alueen kaupoista ja palveluista.